Срби траже од КФОР-а да никоме не дозволе улазак у зграду општине Лепосавић VIDEO

ГС
Foto: Танјуг/АП

Срби су данас затражили од припадника КФОР-а у Лепосавићу да никоме од приштинских власти не дозволе улазак у зграду општине у коју је јутрос у пратњи јаких полицијских снага ушао министар локалне самоуправе привремених институција Ељберт Краснићи.

Велики број Срба, предвођених предсједником Привременог органа општине Лепосавић Зораном Тодићем, окупио се испред зграде општине у коју је јутрос у пратњи полиције и уз дозволу КФОР-а ушао Краснићи.

Срби су пришли до улаза у зграду гдје их је зауставио Кфор, са којим је преговарао Тодић, а потом су се окупљени повукли до заштитне ограде.

Тодић је рекао новинарима да је од Кфора затражено да не дозволи улазак било којем представнику приштинских власти и да омогући Србима да несметано уђу на своја радна мјеста.

Тодић је затражио да се забрани улазак и одборницима изабраним 23. априла на нелегалним локалним изборима.

Он је упозорио да има сазнања да се у полицијској станици у Лепосаићу налазе јаке снаге полиције и специјалне јединице РОСУ које планирају упад у општинску зграду.

Протести у Лепосавићу и даље трају, а окупљени Срби не одустају од данас саопштених захтјева команданту мађарског контигента Кфора који уз америчке војнике обезбјеђују зграду општине.

Ситуација је напета и у Звечану гдје Срби траже да им се омогући несметан улазак на радна мјеста.

На путном правцу од Косовске Митровице до Лепосавића повећан је број припаднике приштинске полиције, а видљиве су и патроле Еулекса које се непрестано крећу магистралним путем између ове двије општине,

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана