Срби са Косова и Метохије испред Скупштине: Уз Вучића и у добру и у злу

Танјуг
Foto: Tanjug

БЕОГРАД - Срби са Косова и Метохије стигли су у Београд како би пружили подршку предсjеднику Србије Александру Вучићу који данас у Народној скупштини полаже заклетву за други предсjеднички мандат.

Грађани, који су јутрос око три сата аутобусима кренули из сjеверног дjела Косовске Митровице и Лепосавића, окупили су се испред Скупштине где су им се придружили и политички представници Срба у јужној покрајини и функционери Српске листе.

Истичу да им није било тешко да путују пет сати до главног града да пруже подршку Вучићу који је, како кажу, увек уз српски народ на КиМ. Вера Арсенијевић из Лепосавића рекла је да су Срби са КиМ увек уз председника Вучића и да му желе много успеха у новом мандату.

"Ми смо уз председника Вучића и у добру и у злу", поручила је Арсенијевић.

Директорка Основне школе Вук Караџић у Звечану Слађана Фићовић каже да Вучић много ради за Србе у јужној покрајини који истиче, верују да ће заједно са њим сачувати Косово и Метојиху.

"Срби са Косова и Метохије су чврсто ријешили да остану на КиМ и да сачувају своја огњишта. Надамо се да ће се ситуација промјенити на боље и да ћемо заједно са предсjедником пребродити кри зу", рекла је Фићовић.

Слађан Радовић из Лепосавућа истиче да Срби на Косову и Метохији у свему имају подршку Вучића и да имају поверења у њега.

"Очекујемо да мирно живимо и да се једном ријеши питање Косова и Метохије", рекао је Радовић новинарима.

Срби из јужне покрајине су испред Скупштине дошли носећи велики транспарент на којем пише "Срби са Косова и Метохије су уз свог предсједника Вучућа", а на транспарентима су и поруке: "Предсједниче Вучићу, цело Косово и Метохија је уз Вас", "Предсједниче, Хвала Вам што чувате наше Косово и Метохију" и "Док је предсједника Вучића, биће и Срба на Косову и Метохији".

Они ће полагање заклетве моћи да прате на видео биму постављеном на платоу испред Скупштине Србије гдје се окупљају грађани и из осталих дијелова Србије. Предсједник Србије Александар Вучић положиће данас заклетву уна посебној сједници Народне скупштине која је заказана за 11 сати

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана