Осамнаести дан протеста Срба, постављена барикада у сјеверном дијелу Митровице

Танјуг, РТС
Осамнаести дан протеста Срба, постављена барикада у сјеверном дијелу Митровице

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Срби на сјеверу Косова и Метохије 18. дан су на барикадама, а траже ослобађање својих противправно ухапшених сународника, повлачење специјалних јединица косовске полиције са сјевера покрајине и повлачење тајних спискова за хапшења Срба.

Нова барикада направљена je од неколико камиона натоварених камењем и пијеском подигнута је током ноћи у сјеверном дијелу Митровице у улици Књаза Милоша, која са источног моста из јужног дијела града, из правца Бошњачке махале води у центар града.

Ово је прва барикада постављена у градском језгру.

Поред ове барикаде може се проћи пјешке, али за аутомобиле користе се други споредни путеви.

Приштина јуче није дозволила српском патријарху Порфирију да на административном прелазу Мердаре уђе на КиМ и оде у Пећку патријаршију.

Предсједник Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић наредио је да Војска и све јединице МУП-а буду у највишем степену борбене готовости, односно приправности до нивоа употребе оружане силе.

Кризни штаб Срба са сјевера КиМ јуче је поновио да Срби не нападају ни Кфор ни Еулекс, већ да у њима виде заштиту од репресије приштинског режима и специјалаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана