Срби на сјеверу Космета десети дан на барикадама, у Рудару прослављају Никољдан

ГС
Срби на сјеверу Космета десети дан на барикадама, у Рудару прослављају Никољдан

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Сјевер Косова и Метохије и даље је блокиран, а Срби су десети на барикадама у општинама Звечан, Зубин Поток и Лепосавић.Ноћ на барикадама протекла је мирно, а Срби који су на барикадама у Рудару данас ће код крста обиљежити крсну славу, Светог Николу.

Они траже ослобађање ухапшених суграђана. Основци се данас враћају у клупе, средњошколци наставу прате онлајн, преноси РТС.

Срби на севјеру Косова и Метохије ушли су у десети дан протеста због хапшења сународника и присуства косовске полиције на северу покрајине. Толико су затворени и прелази Јариње и Брњак, под контролом косовске полиције.

Срби кажу да не одустају од захтјева да на слободу буду пуштени Миљан Аџић, Дејан Пантић и Слађан Трајковић, као и да се специјалне снаге косовске полиције повуку са севера КиМ.

На сјеверу КиМ присутне су појачане патроле Кфора, а барикаде и административне прелазе повремено надлијећу хеликоптери, извјештава РТС.

Присуство косовске полиције видљиво је нарочито у мјешовитим срединама и на прелазу између јужног и сјеверног дела Косовске Митровице.

Угоститељски објекти на сјеверу КиМ не раде.

Кфор је саопштио да је појачао присуство на административном прелазу Јариње из превентивних безбједносних разлога.

Група грађана протестовала је код тог пункта на прилазу из централне Србије, а како кажу дошли су да пруже подршку српском народу на КиМ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана