Спријечено ширење великог пожара у луци Београд

Срна
Foto: Танјуг

Спријечено је ширење великог пожара који је јутрос избио у магацину у луци Београд, речено је у МУП-у.

Из МУП-а су рекли Тањугу да се ради на локализацији пожара, а на лице мјеста изашло је 13 ватрогасних возила и 46 ватрогасаца.

У Хитној помоћи за РТС су рекли да у пожару нема повријеђених.

РТС наводи да је у Луку Београд стигао и ватрогасно-спасилачки брод који ватрогасна возила снабдијева водом и помаже у гашењу пожара са друге стране магацина.

Командант ватрогасне бригаде Београд Милош Мајсторовић рекао је за РТС да је због разноврсности робе која се налазила у магацину отежано гашење, будући да су исијавање и пожарно оптерећење велики.

Он је навео да се смјењују екипе ватрогасаца због обима пожара, да би ватра била што прије угашена.

Мајсторовић је рекао да се магацин простире на више од 700 метара квадратних, на три етаже, те навео да је у објекту била ускладиштена царинска роба свих врста - пластика, текстил, папир, картон.

Мајсторовић је рекао да сам појам локализације подразумијева да су ватрогасци сигурни да се пожар неће пренијети на дио објекта који није захваћен ватром.

За сада није познат узрок пожара, који је избио око 6.00 часова.

За саобраћај је затворен део улице Жоржа Клеменсоа који води ка Луци Београд, а грађанима је препоручено да затворе прозоре уколико се њихови станови налазе у правцу у којем вјетар носи дим и да оду на безбједније мјесто гдје дима нема.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана