Спријечено кријумчарење луксузних сатова вриједних 19,6 милиона динара

Танјуг
Foto: Управа царина Републике Србије

БЕОГРАД- Цариници су у сарадњи са полицијом на граничном прелазу Батровци спријечили покушај да у једном аутобусу буде прокријумчарено 13 скупоцених сатова вриједних скоро 170.000 евра, саопштила је данас Управа царине.

Прекршај је откривен 24. маја, када је на улазу у земљу за детаљан преглед издвојен аутобус страних регистарских ознака, који је требало да прође кроз Србију до свог крајњег одредишта, саопштено је из Управе царине.

Путници и вожач су изјавили да немају ништа да пријаве, док су у пртљажнику откривене двије картонске кутије у којима су се налазила оригинална паковања за луксузне сатове.

Затим је у унутрашњости аутобуса, између сједишта, пронађена и једна кутија пуна сатова свјетски познатих робних марки ''Фрeнк Милер'' и ''Хублот'', са припадајућим бланко сертификатима и упутствима за употребу.

Страни држављанин, 46-годишњи возач, потом је рекао да је непријављену робу преузео на превоз у Швајцарској и да је требало да је испоручи у Београду.

Пронађено је укупно 12 ручних часовника марке ''Френк Милер'' и један сат марке ''Хублот'', чија је укупна вриједност процијењена на више од 19,6 милиона динара, односно скоро 170.000 евра.

Најскупљи примјерак пронађених сатова је марке  ''Френк Милер'' и његова вриједност је процијењена на шест милиона динара.

Царина подсјећа путнике да је приликом преласка границе најсигурније да пријаве све драгоцјености које носе са собом и да тако избјегну потенцијални ризик да им оне буду привремено или трајно одузете, а возаче да сносе личну одговорност за садржај пошиљака које преузимају на превоз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана