Спријечен покушај кријумчарења готово 2.000 томпуса у коферу

Срна
Foto: Управа царина Републике Србије

БЕОГРАД - Цариници су на београдском аеродрому “Никола Тесла” спријечили покушај кријумчарења готово 2.000 томпуса које је у коферу намјеравао да пренесе држављанин Србије, допутовао из Хаване, са Кубе.

Педесетогодишњи држављанин Србије цариницима је рекао да не носи ништа, осим личног пртљага, али када је отворен један од његових кофера у њему је, умјесто гардеробе, пронађено 1.998 кубанских цигара, саопштено је из Управе царина Србије.

Највише је било томпуса “кохиба бехике”, 545 комада, 305 цигара ограничене серије “монтекристо”, потом 290 томпуса “тринидад кохиба”, 225 цигара “кохиба хавана куба”, док су преостала 633 томпуса била обиљежена познатим кубанским робним маркама.

Прекршај је откривен у четвртак, 5. јануара, када је држављанин Србије, који је из Хаване допутовао летом преко Истанбула, преузео пртљаг и упутио се ка “зеленом” излазу намијењеном онима који немају ништа за пријављивање.

У Србију је могуће унијетинбсп;50 цигарета, 25 цигарилоса, 10 цигара, 50 грама дувана или одговарајућа комбинација ових производа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана