Споменик српским жртвама у Великој Хочи поново на мети екстремиста

Срна
Foto: Срна

БЕОГРАД- У Великој Хочи на Косову и Метохији у ноћи између суботе и недјеље на Споменику убијеним и киднапованим Србима поцијепана је и однесена застава Србије, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију, те упозорено да ово није први пут да екстремисти скрнаве ово знамење.

У саопштење се наводи да су представници Привременог органа општине Ораховац јуче одмах поставили нову тробојку на обиљежје подигнуто у спомен на 84 невино страдалих Срба са територије ове општине током 1998. и 1999. године.

Умјесто да споменик невино страдлим Србима буде мјесто највећег пијета и поштовања, он се континуирано скрнави и уништава, наводи се у саопштењу и истиче да су екстремисти у новембру прошле године поломили крст, срушили јарбол и украли заставу.

Из Канцеларије за Космет истичу да ће са привременим органом Ораховца санирати свако такво оштећење, јер неће дозволити да мржња и насиље опстану.

"Нема сумње да овакви срамотни инциденти имају своје упориште у антисрпским изјавама и поступцима политичара из Приштине који немају поштовања ни трунке цивилизацијског односа ни према Србима који су остали да живе на Косову и Метохији, а мира не дају ни мртвим Србима, чији се гробови и споменици учестало вандализују", наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана