Списак непожељних у Србији биће укинут: На њему Селма, Јала Брат, Сораја...

Срна
Списак непожељних у Србији биће укинут: На њему Селма, Јала Брат, Сораја...

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће спискови лица окарактерисаних као пријетња Србији, који су раније сачињени, бити укинути кроз наредна два до три дана.

Вучић је рекао да нема ко данас у Србији није реаговао зато што је задржана на граници нека пјевачица, која каже да је Србија геноцидна држава, да је он диктатор, и која "зна да су Срби злочинци".

Он је навео да не зна одакле образ онима који су се у Хрватској и цијелом региону дигли због задржавања хрватске пјевачице Северине на српској граници, а нису реаговали ни на једно хапшење Срба на Косову и Метохији, у Хрватској, као ни на покушај да његовог убиства у Сребреници већ су рекли да је тим спином покушао да подигне рејтинг.

"Нема шта нису нашли да замере Бори Чорби, да ћуте за Берића, али ће за сваку ситницу да нападају Србију", рекао је Вучић и додао да никада неће моћи да разумије дозу аутошовинизма код Срба и да више воле туђе од свога.

Вучић је за Телевизију "Пинк" подсјетио да је министру у Влади Србије Александру Вулину забрањен улазак у Хрватску и упитао да ли је неко чуо да је Иницијатива младих за људска права затражила да му се дозволи улазак.

"Вулин, Берић, њихови животи нису важни. Али хајка крене чим дирнете у некога другог, хоће да мрзимо своју земљу", рекао је Вучић и нагласио да је Србија најбоља и да ће оно што није добро исправљати.

Говорећи о економији, Вучић је рекао да очекује да се у наредна два дана заврше преговори о расту минималне зараде у 2025. години и да је његова молба Влади да повећање буде скоро 14 одсто, како би први пут минимална зарада покрила минималну потрошачку корпу.

Он је нагласио да се нада да Србија може први пут у својој историји да добије инвестициони кредитни рејтиг од бар двије велике свјетске рејтинг агенције - "фич" и "Стандар и Пурс", што би било од изузетног значаја ако би то успјели.

Пјевачици Селми Бајрами забрањен је улазак у Србију, као и реперима Јали Брату и Буби Корелију, пјевачици Јадранки Барјакатаровић, старлети Сораји Вучелић, Звезди Гранда Садику Хасановић, као и глумцу Феђи Штукану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана