Специјализовано тужилаштво: Рације на КиМ фокусиране на злочине против спровођења правде

Танјуг
Специјализовано тужилаштво: Рације на КиМ фокусиране на злочине против спровођења правде

ПРИШТИНА- Канцеларија Специјализованог тужилаштва Косова саопштила да је током ове недеље на КиМ спровела операције у истражном процесу који се фокусира на кривична дјела против спровођења правде.

-Канцеларија специјализованог тужиоца спроводи текуће операције на Косову у истражном процесу који се фокусира на кривична дјела против спровођења правде. Операције ове недјеље судски су одобриле Специјализоване коморе - наведено је у саопштењу, преноси Коха.

Додаје се да су операције подржале тзв. косовска полиција и Еулекс.

У Приштини су 30. октобра извршени претреси кућа Бљерима Шаље и Башкима Смакаја, бивших савјетника некадашњег предсједника провремених приштинских институција и једног од вођа тзв. ОВК Хашима Тачија, 31. октобра претресена је кућа Тачијевог бившег савјетника Артана Бехрамија, а 1. новембра је извршен претресу куће Исмаиља Суље, који је такође био савјетник Тачија.

У Хагу је у току суђење бившим вођама тзв. ОВК Хашиму Тачију, Кадрију Весељију, Реџепу Сељимију и Јакупу Краснићију, које је почело 3. априла.

Они су оптужени за прогон на политичкој и етничкој основи, затварање, незаконито хапшење и притварање, друге нехумане поступке, окрутно поступање, присилни нестанак, мучење и убиства.

Та кривична дјела квалификована су као злочини против човјечности и ратни злочини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана