Специјалисти МУП-а Србије провјеравају нову дојаву о бомби у авиону

Танјуг
Foto: принтскрин

БЕОГРАД - Помоћник команданта Посебне јединице полиције "Полицијска бригада" потпуковник Драган Селаковић изјавио је данас за Тањуг да је у току контрадиверзиони преглед авиона Ер Србије на линији за Москву у коме је наводно подметнута бомба, а да ће касније бити утврђивано шта је позадина дојаве.

"Време ће показати шта је иза свега тога. Наше је да радимо и утврдимо да ли је то истина или лаж", рекао је Селаковић.

Он је навео да процедура у случајевима дојаве о подметнутој бомби у вауздухоплову подразумева најприје да се авион безбједно приземљи, а потом следи евакуација путника са личним пртљагом, потом пражњење бункера са соталим пртљагом и на крају преглед авиона које МУП-ови специјалисти обављају у присуству посаде авиона.

Селаковић је рекао да се у ту сврху користе различита средства, укључујући роботе који служе да допру до мање приступачних дијелова авиона.

"Нама је јако битно да сви остану присебни и приземље летелицу да бисмо могли да обавимо преглед. МУП у свом саставу има више служби различитих намена. Сада је у току контрадиверзиони преглед, а касније ће се утврдити шта је позадина свега тога", рекао је Селаковић.

Он је истакао да је висок проценат откривања оних који лажно пријављују подметање бомбе и да постоје начини да се провјере и посљедњи случајеви лажних пријава подметање бомби у авионе Ер Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана