Специјалци тзв. косовске полиције стигли на Јариње, КФОР "примијећен"

B92
Foto: AFP

Три хамера и неколико џипова са припадницима специјалних снага Косовске полиције стигло је на нови пункт који се налази код административног прелаза Јариње.

На овом пункту који се још дограђује (проширује се асфалт и насипа неколико метара у дубину) јуче је "дежурала" посада са једним оклопњаком, а јутрос само преподнева смјена Пограничне полиције.

Амерички припадници Кфора су стационирани на два пункта у општини Лепосавић.

"Косово онлајн" наводи да припадници Кфора нису заустављали нити контролисали саобраћај, као што то нису чинили ни у претходним данима, а овај портал истиче да дјелује као да им је намера само да буду примијећени.

Нове снаге косовских полицајаца и свакосатна крстарења путевима на сјеверу Косова и Метохије уносе немир међу српско становништво. Тензије су готово опипљиве, упркос постигнутом споразуму о личним документима и уверавања међународних медијатора да да се мир мора сачувати и да Приштина неће повући једнострану примјену мјере о таблицама, преносе медији.

"Не верујемо им и нећемо веровати", неподељено је мишљење Срба у северним, косметским општинама.

"Да Приштина нема некакав план, не би овамо гомилала до зуба наоружане специјалце."

Саговорници "Новости" причају да се понекад чак по два оклопна возила зауставе испред њихових кућа, излазе с дугим цевима на пут, заустављају возила и контролишу.

Упоредо са снагама које на Сjевер шаље Курти, у овом делу Космета појачано је и присуство Кфора. На два километра од нове базе (утврђења) специјалних снага полиције према Лепосавићу, дежурају амерички припадници међународне војске. Дјелују готово незаинтересовано чак и када се код њиховог пункта зауставе аутомобили.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана