Специјалци РОСУ малтретирали двојицу Срба

СРНА
Специјалци РОСУ малтретирали двојицу Срба

ЗУБИН ПОТОК - Предсједник општине Зубин Поток Срђан Вуловић изјавио је да су га вечерас у близини Газивода зауставили и претресли специјалци из јединице РОСУ, док се са пријатељем возио аутомобилом.

"Кренуо сам да обиђем околне правце око Газивода да видим да ли је све у реду, када ме зауставила патрола РОСУ. Претресли су ме детаљно, питали ко сам, али нису употребили никакву силу и убрзо су ме пустили да идем даље", рекао је Вуловић за "Косово онлајн".

Патроле специјалних јединица налазе се у рејону Газивода.

Срби на сјеверу Косова су током поподнева и вечери изашли на неколико пунктова и формирали барикаде због хапшења бившег полицајца Дејана Пантића данас на Јарињу.

Специјалци РОСУ вечерас су на путу Лучка Река-Газиводе код мјеста Рибњак зауставили и више од једног часа брутално малтретирали Давора Марковића и његовог сина Андрију из Зубиног Потока.

Давору и његовом двадесетдвогодишњем сину, који је задобио повреду главе, због претрпљеног шока и повреда у амбуланти у Зубином Потоку указана је прва помоћ.

"Враћали смо се из села, кад смо у мраку видели РОСУ полицајце који су нас зауставили и одмах избацили из аута. Без икаквог разлога су нас бацили на асфалт и Андрија је главом ударио. Онда су нас убацили у канал поред пута који је пун блата и воде. Ту су нас држали више од једног часа", рекао је Давор Марковић за "Косово онлајн".

Према његовим ријечима, док су лежали у каналу из оклопних возила РОСУ специјалаца чула се дуга пуцњава ка околним брдима.

"Пуцали су ка селима горе. Нас су држали у оном блату, изули нам чизме и чарапе. Ударали су нас по ногама", испричао је Марковић.

Он каже да су специјалци имали неке спискове у рукама.

"Имали су спискове и питали нас за неке људе да ли их знамо. Траже Србе по списковима. Питали су нас за човека са именом Зоран Марковић. Рекао сам да га не знам. После су нас пустили да идемо. У потпуном сам шоку", рекао је Давор Марковић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана