Спасојевић: Миљковић ми показао тијело Глигоријевића, убио га Беливук сjекиром

Tanjug
Foto: Arhiva

БЕОГРАД- У Специјалном суду у Београду окривљени-сарадник Никола Спасојевић је данас, на суђењу организованој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљквића, рекао да је Беливук из другог пута секиром убио Александра Глигоријевића.

Спасојеић је навео да је током убиства Глигоријевића косио двориште како се не би чуло шта се дешава у кући у Ритопеку, али је, како тврди, чуо један туп ударац и јаук, након чега је уследио други ударац.

Касније је, тврди Спасојевић, сазнао да Беливук првим ударцем секире по врату није убио Глигоријевића, него из другог пута.

Миљковић је затим звао Спасојевића да види тијело Глигоријевића, које је према речима Спасојевића, било у кориту исјецкано по ногама, док је убијеном мушкарцу на леђима било урезана ријеч "издаја".

"Миљковић ми је тада рекао - приђи куме погледај и рекао ми - овако куме издајници пролазе. Након чега сам ја рекао 'добро, да ли могу сад да изађем', а потом сам изашао на свеж ваздух", рекао је Спасојевић и додао да је том приликом Миљковић сликао Глигоријевићево тијело.

Спасојевић је потом испричао да га је Беливук позвао на љетовање у Грчку, на шта је одговорио да нема новца, а Беливук му је рекао да ће он то ријешити.

Како је детаљно испричао, Спасојевић је тада дошао са својом тадашњом девојком у Грчку, гдје је Беливук био са женом и двоје малољетне дјеце.

Убрзо по доласку, Беливук је Спасојевићу објаснио да треба да нађу Алана Кожара на острву Крф и да га ликвидирају када га пронађу.

У том убству је требало да учествују и Небојша Јанковић који је такође био тамо, један момак из Црне Горе који је на "Скају" био "Студент" и још један "ћелави старији Црногорац".

Спасојевић је навео да му је човјек са надимком "Кортез" донео лажна документа на име Марко Салопек, али је Спасојевић ипак одустао од ликвидације, јер је чамац којим су хтели да иду до Крфа имао ГПС локатор.

Након што је ова група одустала од тог убиства, Беливук је рекао Спасојевићу, како он тврди, да оде до Солуна по групу мсускараца који ће ту ликвидацију извршити, а међу којима су били "Роси", "Гиба" и још два мушкарца. 

Причајући своја сазнања о убиству Горана Величковића, Спасојевић је рекао да је њему главу одсекао Миљковић, као и да је пре тога, док су се заједно возили до Ритпека, Миљковић рекао "Веља је обећао Гоксију да ће га брзо убити".

Величковићево тијело, како је испичао Спасојевић, нису истог дана исјекли и самљели, већ сљедећег.

Сведок-окривљени је навео да је и он у томе учестовао и да је њему током млевења тела било мука, јер су то били несносни мириси и да је хтео да повраћа, због чега му се Беливук смејао.

Судија је одредила паузу од 30 минута након које ће Спасојевић наставити своје излагање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана