Спасић: Крај бомбардовања - почетак насиља над Србима на Космету

Срна
Спасић: Крај бомбардовања - почетак насиља над Србима на Космету

БЕОГРАД - Предсједник Удружења киднапованих и убијених на Косову и Метохији Симо Спасић изјавио је, поводом 21 године од окончања НАТО бомбардовања СР Југославије и завршетка акције "Милосрдни анђео", да је 10. јун 1999. године један од најтрагичнијих дана за српски народ у тој покрајини јер је означио почетак бруталног насиља над Србима, њихов масовни прогон, киднаповање, убијање и силовање.

"Још не знамо судбину око 560 наших мученика. Преузели смо око 2.000 костију, за осталим трагамо, а многи губе наду да ће за живота пронаћи своју децу, мужеве, браћу јер су звери добро и крвавим новцем затрпале трагове", рекао је Спасић Срни.

Он је истакао да сама најава да ће предсједник Специјалног суда за злочине терористичке ОВК ускоро поднијети оставку, а да нико у том суду није процесуиран за злочине над Србима, указује да је ријеч о игри и намјери да се добије на времену и да се та прича заврши прије него што је и почела.

"Ми више не верујемо у земаљску, али верујемо у Божију правду и за албанске монструме, али и за Хилари и Била Клинтона, Тони Блера и остале", поручио је Спасић.

Он је нагласио да су Срби у Косовском Поморављу и у Републици Српској чврсто стали у одбрани свога јер желе да у сваком погледу ставе границе између себе и ратних злочинаца какви су Рамуш Харадинај и Насер Орић.

"Они нама кажу да су они жртве, а наше црне мараме ни у Српској, ни на Космету свет не види. Борићемо се свом снагом да не останемо невидљиви", рекао је Спасић.

Поводом сталног насртаја Албаније и власти у Приштини на српско културно насљеђе на Косову и Метохији, Спасић је навео да је то велики ударац за поштен српски народ, а посебно породице убијених.

"Они су палили светиње које хоће да прикажу као албанске. Не би их палили да су заиста њихове. Не би било погрома 2004. године. Не би палили манастире и цркве, не би рушили крстове, него би их чували", указао је Спасић.

Спасић је истакао да Албанци желе да свијету прикажу да су хуманисти, да су старосједиоци, а да су Срби дошли однекуд, те да су Албанци правили Високе Дечане и Пећку патријаршију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана