Шпанци изручују Луку Бојовића Србији

ГС
Foto: Архива

МАДРИД- ​Шпанске власти обавијестиле су према незваничним сазнањима српску полицију да су се стекли услови да Лука Бојовић буде изручен Србији.

Како преносе српски медији, то у пракси значи да условни отпуст или остатак казне наводни вођа "земунаца" може да одслужи у Србији, а транспорт највећег мафијаша Балкана могао би према наводима Републике да буде реализован до 15. новембра.

Када буде депортован у Србију, њему ће до пуног истека затворске казне остати још двије године.

Суд га, уколико тако процијени, може пустити и раније на слободу, али је то мало вјероватно с обзиром на то да се ради о особи која заузима изузетно високо мјесто у балканском подземљу.

Због тога се сви детаљи депортације држе у највећом тајношћу јер је Бојовићу угрожена безбједност.

Адвокати вође земунског клана, подсјетимо, још прије четири године најавили су да Бојовић има жељу да буде пребачен у српски затвор чим се за то стекну услови.

Послије овог дописа Шпанаца вијест је потресла српско подземље, прије свега Лукине непријатеље, који страхују да ће његовим доласком услиједити низ ликвидација којима би Бојовић осветио све своје убијене сроднике и пријатеље.

Спекулисало се и да Бојовић може бити изручен Босни и Херцеговини, међутим, тог држављанства се одрекао прије десет година, преносе Новости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана