Спаљивање слике владике Иринеја узнемирујуће, надлежни да реагују

Srna
Спаљивање слике владике Иринеја узнемирујуће, надлежни да реагују

БЕОГРАД - Митрополија загребачко-љубљанска саопштила је да је да снимак спаљивања фотографије епископа бачког Иринеја Буловића, објављен на "Јутјубу", изазвао осјећај узнемирења и индигнације у црквеној јавности, те позвала надлежне да реагују.

Из Митрополије су навели да је несумњиво да се не ради само о провокацији, него о програмском позиву на бруталан обрачун са владиком Иринејем, те да је сада велика одговорност на државним органима.

Сабласна тишина која прати спаљивање фотографије на тршчаној огради подсјећа на инквизиторске ломаче или на сличне ритуалне егзекуције, истакли су из Митрополије.

"Све то нам открива несумњив девијантни карактер реализатора снимљеног сабласног перформанса, који овим путем заправо свима упућује немушти вапај за помоћ. О таквим тешким психичким проблемима, нажалост, сувише често сазнајемо преко медија када масовне убице овакве поруке прво објаве на интернету, а потом крену у реализацију", наведено је у саопштењу.

Из Митрополије је наглашено да је у оваквим случајевима велика одговорност државних органа, јер се није ријеч само о пријетњи према епископу Иринеју и његовој околини, него и за друштво.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана