Спајић узео држављанство Србије да би могао да путује у Јапан без визе

Танјуг
Спајић узео држављанство Србије да би могао да путује у Јапан без визе

ПОДГОРИЦА - Један од лидера Покрета Европа сад (ПЕС) Милојко Спајић, коме је Државна изборна комисија одбила предсједничку кандидатуру због тога што има држављанство друге државе, изјавио је да је пасош државе Србије узео како би без визе могао да путује у Јапан, јер то није могао са црногорским документима.

Према његовим речима, „мајка га је питала да ли му треба српско држављанство“.

„То друго држављанство, које сам добио када је мој брат студирао у Србији, а ја у Јапану, мајка ме је питала треба ли ти то држављанство. У Јапан можете да идете са српским пасошем без визе, а са црногорским не можете.

Дај то држављанство. То није неки изговор. И тада нисам ни знао да је то противзаконито. У Србији је могло, дошли сте, потписали и добијате држављанство“, рекао је Спајић, преносои подгорички портал Борба. Спајић је, наиме, порво тврдио да не поседује држављанство Србије, а када је ухваћен у лажи, одмах га се одрекао.

Саопштио је да га лично не интересује ко има држављанство Сингапура, САД, Турске, Србије, Хрватске… „Мене интересује имате ли ви црногорско – имате. Ви сте грађанин Црне Горе. Крај приче за мене“, казао је Спајић, па додао:

„Тај закон је рестриктиван и претрпео сам санкције због тога. Позван сам у МУП, изјаснио сам се да желим да задржим црногорско држављанство“, рекао је лидер ПЕС-а. Према његовим речима, 200.000 људи у Црној Гори има исти проблем који је имао и он. „Немам проблем – осудите ме. Прошао сам неки шпалир срама, бацали су камање са свих страна.

Али, ту је 200.000 људи који имају потпуно исту ситуацију. И ви ако идете ђоном на тих 200.000 људи, ви не треба да се надате ничем у политици у Црној Гори“, поручио је Спајић Након што је ДИК одбио кандидатуру Спајића за председника Црне Горе на недавним изборима, ПЕС је кандидовао Јакова Милатовића, који је освојио највише гласова. Двојно држављанство, по закону Црне Горе, није дозвољено ако је стечено након 3. јуна 2006. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана