Шокантна сазнања: Хајризи планирао нападе на високе званичнике Српске

Телеграф
Шокантна сазнања: Хајризи планирао нападе на високе званичнике Српске

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Терориста Фатон Хајризи планирао је да се прикључи "групи муслимана у БиХ" и буде веза "групи ортодоксних Албанаца" који планирају нападе на високе званичнике и институције Србије и Репубике Српске, пише београдски Телеграф.

Према ријечима извора поменутог портала, бјекство Хајризија из затвора било је организовано, припремљено и договорено на највишем нивоу. Из извора блиских врху Министарства унутрашњих послова тзв. Косова, Телеграфу је речено да је о бјекству Хајризија био лично упознат сам врх косовске полиције и да је уз њихово знање Хајризи наводно побјегао из затвора.

Према његовим сазнањима, Хајризи се нагодио са врхом Косовске информативне агенције, уз наводно знање и самог министра унутрашњих послова тзв. Косова, да по изласку из затвора буде пребачен на територију Прешева ради обављења „договореног посла“.

„Обичан криминалац је прихватио да се прикључи групи муслимана у БиХ и буде веза са групама ортодоксних Албанаца које заједно са муслиманима из БиХ планирају нападе на високе званичнике и институције Србије и Репубике Српске“, тврди извор и истиче да Хајризи није добио задатак да прије уласка у БиХ почини терористички акт.

„У питању је неинтелигентна особа коју сам упознао у затвору и баш због његовог ниског степена интелигенције био је подобан за извршавање налога надређених из КИА(ШИК)“, тврди извор.

Хајризијева породица није знала да се Фатон "обрађује" за извршење терористичких аката, тврди извор увјеревајући да ће убрзо процурити више детаља о умијешаности врха ШИК-а и МУП-а тзв. Косова у наводно бјекство Фатона Хајризија из затвора у Вучитрну и њиховој улози у дестабилизацији ситуације у централној Србији и БиХ.

Извор тврди да ЕУЛЕКС и тужилаштво тзв. Косова воде активну истрагу те да је из Њемачке стигла“ наредба“ да се не води истрага о умијешаности Артана Хајризија чија су документа нађена код убијеног терористе.

Иначе, Основни суд у Косовској Митровици одредио је једномјесечни притвор Х.К. и Е.Б, јер се сумња да су омогућили терористи Фатону Хајризију да прије двадесетак дана побјегне из затвора Смрековница код Вучитрна.

Првооптужени је радио као надзорник у дијелу затвора у Смрековници гдје се налазила соба из које је наводно побјегао Хајризи, док је другооптужени помогао Хајризију да по изласку из затвора добије прихват и смјештај.

Ликвидиран у петак

Припадници МУП Србије ликвидирали су Хајризија у петак у близини Лознице, након што је у сриједу увече убио припадника граничне полиције Николу Крсмановића, а ранио полицајца Вјекослава Илића.

Хајзири је у петак, када га је полиција пронашла послије дводневне потраге, пуцао на припаднике полиције, након чега је ликвидиран.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана