Софији убијеној у "Рибникару" најближи посветили потресне поруке за 14. рођендан

GS
Софији убијеној у "Рибникару" најближи посветили потресне поруке за 14. рођендан

Шта да ти данас, срце моје, на твој 14. рођендан пожелим, осим да си с анђелима и драгим особама, да се дружите јер вас је много, невиних, младих, најбољих из цијелога свијета настрадало на такав начин. Желим љубави моја, анђеле мој, да са осталим другарима, анђелима сачувате сву дјецу свијета, да се оваква злодјела не понове и ако можете поправите овај свијет.

Ово су ријечи Ђулкице, баке Софије Негић, једне од деветоро дјеце убијене у Основној школи “Владислав Рибникар”. Софија би јуче напунила 14 година, а поводом њеног рођендана Софијини пријатељи и породица оставили су много срцепарајућих порука у знак сјећања на дјевојчицу којој је живот насилно одузет.

– Душо моја, ти знаш да сам увијек са тобом, увијек ћу бити и бескрајно те волим. Радујем се дану када ћемо се срести и када ћеш ме чврсто загрлити. Свима је претешко и пуно те добрих људи воли, нису, Софи, сви зли. Много пати твој ујко и сваки дан те посјећује. Пуно недостајеш свом брату, који нема још пет година, свашта је он планирао да уради са својом секом Софијом. Сада, стално прави неке машине, да иде на неку далеку планету и да те врати кући.

Због њих, маме, малог брата, тате, ујке, дједе и свих којима неизмјерно недостајеш, морам остати с њима јер ја сам мама и баба и ту сам да помогнем. Мада, љубави, бол је огромна и никад неће проћи. Сунце моје, срећна сам што те имам, ма гдје да си – написала је неутјешна бака Ђулкица.

“Да бар још једном видим те искрене окице”
Поред баке, Софији је писмо за рођендан написала кума Миа.

– Твој 14. рођендан нисмо успјеле заједно да дочекамо. Нисмо знале да ће неко узети шансу за загрљај. Да бар још једном видим те искрене твоје окице, да ти пружим загрљај пун љубави. Да будем поред твоје неописиве доброте и великодушности. И кад нам је тешко бодримо једна другу. Сад нам остаје да вјерујемо да ћемо се поново срести и кренути тамо гдје смо стале. Обећавам ти. Једина ствар коју сам одувијек жељела је да будеш срећна, па ти то желим и овај пут.

Проналазила си је у малим али вредним стварима, била си храбра и своја. То је твој највећи успјех. Поносна сам! Мислим на тебе, анђеле. Хвала ти што си показала шта је љубав, шта заправо значи бити добар и поштен човјек. Драго ми је да сам познавала такву особу као што си ти. Волим те највише на цијелом свијету. Недостајеш. Срећан рођендан – написала је она.

“Твоје срце куца и ту си”
Такође, низ порука од Софијиних другара слама и најтврђа срца.

– Пиши, бриши… Не знам како да почнем, шта бих о теби могла рећи, а да се изнутра не распаднем од бола. Но, то ниси ти, моја Соко, ти си одувијек и заувијек била и бићеш раздрагана искрица свјетлости која пјева „Хере цомес тхе сун” и шири љубав. Стога ћемо ово писмо повести у другом правцу, ево пустила сам Тхе Беатлесе и сад си ми ту и тако волим кад си ми ту – ријечи су једне од Софијиних другарица.

Такође, њен друг Миљан рекао је да његова Софија није нестала, те да њено срце куца и да је ту и да ће је његово срце увијек памтити, пише Блиц.

– Кренуо сам у другу школу и добро ми је тамо. Међу дјецом има чак и оних који исто воле да цртају графите. Једна дјевојчица има зелене праменове, а друга носи Раммстеин мајицу, као и ти. Сигуран сам да би ти се свидјело у тој новој школи, па онда замишљам да је све као прије, само без оних лоших ствари, да се сачекујемо да идемо заједно у школу, да ме ти уобичајено “извлачиш” из потенцијално катастрофичних ситуација у школи јер заборавим на неку школску обавезу, и да је школа боље мјесто јер си ти тамо – у потпису, друг Миљан.

Подсјетимо, 3. маја дечак убица је у Основну школу “Владислав Рибникар” дошао наоружан, и убио деветоро школских другара и чувара школе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана