Снимање филма “Жетва” о трговини органима почиње на љето

ГС
Снимање филма “Жетва” о трговини органима почиње на љето

БЕОГРАД - Овог љета почеће снимање филма “Жетва” који би требао да објелодани истину о страдању Срба на Косову и Метохији и трговини људским органима, рекао је професор Видан Папић, који ће бити задужен за визуелни идентитет овог остварења.

Папић је истакао да је овај филм важан и због насушне потребе за истином о трагичним догађајима који су обиљежили ратне и поратне године на Космету, гдје су отимани, мучени и убијани не само Срби, већ и Албанци лојални Србији.

- Осим Срба у жутој кући су били заточени и Албанци, који нису подржавали (терористичку) ОВК и њихове методе. Сакупљени су бројни докази о свирепим убиствима и трговини људским органима, а постоје и искази свједока - рекао је Папић за “Политику”.

Према његовим ријечима, истина је позната само је треба објелоданити.

Папић је рекао да ће главне роле бити додијељене великим холивудским глумцима, а да су за снимање одређене локације у Њемачкој, Италији, Грчкој и Србији.

Сценариста и режисер филма “Жетва” је Пол Кампф, а музику ће компоновати Горан Бреговић.

Филм ће бити снимљен у продукцији београдског “Бандур филма” и “Каталист студија” из Лос Анђелеса.

За литерарни подложак има књигу “Српско срце Јоханово” Веселина Џелетовића, која на потресан начин свједочи о страдању Срба са Космета, који су били заточени у Албанији у злогласној “жутој кући”, гдје су им вађени органи коју су продавани на црном тржишту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана