Случај "Карачево":Подигнута оптужница против 73 лица

Срна
Foto: гс

ПРИШТИНА- Основно тужилаштво у Гњилану подигло је оптужницу у случају "Карачево" против 73 лица осумњичена да су починила тешка кривична дјела у вези са шверцом и кријумчарењем робе, производњом и дистрибуцијом штетних прехрамбених производа и организовањем пирамидалних шема недозвољеног коцкања, а сумњиче се и за трговину бијелим робљем, оружјем и дрогом, саопштено је данас из те правосудне институције.

Ову акцију је у септембру прошле године спровела Косовска полицијска служба (КПС), заједно са Тужилаштвом самопроглашеног Косова, у селу Карачево у општини Косовска Каменица, према централној Србији, с циљем разбијања криминалне мреже која се, уз бављење различитим криминалним активностима, бавила и нелегалним коцкањем.

Из Тужилаштва подсјећају да је акција спроведена и на неколико локација у Приштини, те да је припремана годину дана.

Истрагом је утврђено да су се чланови ове криминалне групе бавили шверцом, коцкањем, те трговином људима, оружјем, дрогом, као и низом других криминалних радњи.

Ухапшено је и 10 припадника КПС-а, што је, како истичу из Тужилаштва, потврда да чланови ове криминалне групе потичу из различитих слојева друштва.

Ова операција била је највећа те врсте на Косову и Метохији и представља примјер сарадње Тужилаштва, полиције и полицијског инспектората, наводе из Тужилаштва.

У међувремену је у Карачеву, према налогу надлежних министарстава, порушено више илегалних објеката, а КПС је повећао број припадника такозване граничне јединице пошто је истрагом утврђено да поједини чланови ове криминалне групе живе у централној Србији у општини Бујановац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана