Слободан Негић: Моја судбина је тешка, али ја ћу је носити и то баш онако како ме је Софија томе мудро научила

ГС
Foto: Википедија

Слободан Негић, отац девојчице која је убијена у ОШ "Владислав Рибникар" прије скоро три недеље, потресао је цијелу Србију синоћним гостовањем у емисији "Утисак недеље".

Поред његове ћерке живот је изгубило још осморо дjеце и домар школе, а Негић се са сузама у очима присјетио ћеркиних ријечи и дјела. Након тога, по друштвеним мрежама су се појавиле Слободанове фотографије из детињства, које откривају да је у филму "Чавка" глумио Профу, дивног дјечака који је обиљежио наше дјетињство.

Ране су и даље видљиве код свих нас, а поготово код родитеља који су изгубили децу у пуцњави. Нико не зна како ће успети да преболе и одакле им снаге и храбрости да сваки дан устану из кревета, а један од оних који је изгубио своју ћерку, јавно је говорио о томе каква је она била и колико га је научила, иако је била само тинејџерка.

- Рећи ћу вам и нешто што је моја Софија мене научила. Било је ситуација у којима је мама љута што је соба у хаосу, па сам ја сам мамо, да бих њу заштитио, расправљао. Али, Софија је увек била једина задовољна када бих ја саслушао и гледао у очи као одраслу особу и када би видела да смо њена мама и ја пуни љубави. Номен ест омен, њено име је стварно њена судбина. Научила нас је да и данас гледам свакога од вас у очи и да будем захвалан што ми пружате емпатију. Мудрост тог детета ме је научила да и данас гледам свакога од вас у очи и да будем захвалан што ми пружате емпатију.

Има је пуно, погледајте Игора (Јурића), погледајте господу Снежану (Миљевић), погледај се Оља, иду ти сузе. Хвала вам свима, схватите да је понекад једини разлог у човеку да се бори то што има људе око себе и да овде треба да научимо велику лекцију о томе да се ради о нама, људима, о нашим судбинама. Моја судбина је тешка, али ја ћу је носити и то баш онако како ме је Софија томе мудро научила - рекао је кроз сузе Слободан Негић.

У том тренутку, сви присутни у студију једва су остали прибрани. Очи су свима биле сузне, док су неки неконтролисано плакали, те се Негић није сложио са појединцима који тврде да нема емпатије.

- Данас сам у очима људи видео искрен страх за све нас. Када сам био на сахрани своје ћерке прилазило ми је пуно људи, за многе од њих уопште нисам знао ко су. Њима је било тешко да ми изјаве саучешће, а и мени да га примим све док у једном тренутку нисам почео да гледам у очи те људе. Сваког гледајући у очи се захвалим и благо наклоним. И онда су и ти људи почели да се осећају некако прихваћеним, као да се знамо од раније - рекао је Негић и позвао све присутне у студију да се погледају јер су свима ишле сузе.

- Овде треба да научимо велику лекцију о томе да се ради о нама, о нама људима, о нашим субинама. Моја судбина је тешка, али ја ћу је носити и то баш онако како ме је Софија, како јој и име каже, мудро научила томе - додао је Негић.

Он је у "Утиску недеље" објаснио и како је Софија добила име.

- Моја Софија је добила име тако што смо супруга Миланка и ја хтели да се мало нашалимо, пошто сам ја магистар филозофије, а њено девојачко презиме је Мудроша, па смо јој дали име Софија по богињи мудрости - испричао је.

Иначе, Слободана Негића друштво памти и по улози "Профе" у популарном филму "Чавка" из 1988. године. У народу је остао познат као "добродушни дечак нашег детињства". Са нешто више од 10 година он се појавио у поменутом филму и остао запамћен по плавој коси и наочарима.

Поред тога, глумио је и у дечијој емисији "Вуков ћошак", одговорну за многобројне стихове које памте дјеца 80их година преноси Телеграф.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана