Скупа вина у половном намештају

ГС
Скупа вина у половном намештају

ХОРГОШ  - Цариници су 8. јула 2023. године на граничном прелазу Хоргош, у сарадњи са полицијом, спријечили покушај возача једног комбија да у Србију прокријумчари 100 боца француских и италијанских вина, саопштено је данас из Управе царина.

Прекршај је откривен када је на улазу у земљу за детаљан преглед издвојен комби стране регистрације, којим су из Аустрије путовала тројица путника, наводи се у саопштењу. Додаје се и да је приликом сусрета са цариницима возач пријавио полован намјештај, док су његови сапутници рекли да са собом носе лични пртљаг.

Међутим, поред пријављеног употребљаваног намјештаја, у товарном дијелу комбија се нашло и 18 картонских кутија испуњених разним француским и италијанским винима.

Како се ради о специфичној акцизној роби, њена тачна вриједност ће тек бити комисијски утврђена, али је ријеч о винима познатих робних марки: Chateau La Fleur, Corton Grand Cru, Biserno, Vega Sicilia, чије се тржишне цијене крећу у распону од 100 до 3.000 евра по боци.

- Подсјећамо да према важећим прописима путници у личном пртљагу могу да понесу и алкохолно пиће, али је количина ограничена на 1 литар жестоког пића, 1 литар пјенушавих или ликерских вина и 1 литар осталих вина или одговарајућу комбинацију наведених производа - закључује се у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана