Скуп подршке Русији у центру Београда

Г.С.
Foto: принтскрин

БЕОГРАД- Више стотина људи вечерас се окупило код споменика цару Николају Другом Романову у центру Београда на скупу подршке Русији.

Скуп је почео интонирањем химни Русије и Србије, а присутни носе руске и српске заставе и пароле међу којима је порука "Србин и Рус, браћа заувијек".
Скупу присуствују и чланови мото-клуба "Ноћни вукови", преноси "Спутњик".

Окупљање код споменика цару Николају Другом најављено је прије шест дана, када је у Београду одржана ауто-колона подршке Русији поводом дешавања у Украјини.

Прилазећи Амбасади Русије, пјевали су „Каћушу“, уз повике „Живио Путин. Живио Лукашенко“ и „Прича се, прича, Руси долазе“. На повике „Владимир Путин“ и „Срби и Руси, браћа заувијек“ испред Амбасаде Русије, неко је са прозора зграде Амбасаде узвратио одговором: „Спасиба!“ Тања Илић, пензионерка, која је дошла да подржи Путина и цијели руски народ, рекла је да је за скуп чула само на Спутњику.

„Послије чланка о ауто-колони упорно сам пратила да бих видјела да ли ће скуп бити организован. Обрадовала сам се када сам сазнала да ће бити, а и да нико није дошао, рекла сам: ‘Ја ћу доћи лично да донесем цвијет руском цару’“, изјавила је она за Спутњик.

Ивана и Дарко Ђокић дошли су с дјецом да подрже Русију и, како су истакли, уче дјецу како треба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана