Школе у Србији остају отворене: Број обољелих од короне све већи, министар позива на поштовање мјера

Српска Инфо
Foto: Илустрација/Архива

Засад нећемо затварати школе, рекао је министар просвјете Бранко Ружић и додао да број обољелих од ковида у Србији уноси немир свима, али да је најважније да се поштују мјере.

Министар просвјете је нагласио "да школе тренутно нису озбиљније мјесто трансмисије вируса, па, докле год је могуће да се одржи редовна настава и обезбиједимо неометан рад, тако ће се и чинити".

На питање шта ће бити са зимским распустом, Ружић је рекао да је одговорна одлука на Кризном штабу и да ће свакако бити донијета у најбољем интересу за све.

Ружић је рекао да је нова функција за њега изазов, јер "сте у позицији да лично дате барем скроман допринос у минстарству које је најважније за једно друштво, које тежи и приближава се идеалу да буде модерно.

– Министарство просвјете води рачуна о будућности, о наредних 30, 40, 50 година нашег друштва… Политика, политике, политичари, све то је променљиво, али просвјета, наука и техолошки развој јесу константа и кичма развоја и очувања вриједносног система сваког друштва, па и нашег – рекао је Ружић у интервујуу за недјељно издање листа Ало, пише Блиц.

Подсјетимо, како основци тако и средњошколци се налазе на јесењем мини-распусту, а већ сутра ће се вратити у школске клупе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана