Школа “Владислав Рибникар” сутра наставља да ради без оцјењивања и испитивања ђака

Срна
Школа “Владислав Рибникар” сутра наставља да ради без оцјењивања и испитивања ђака

БЕОГРАД - Основна школа “Владислав Рибникар” на Врачару, у којој је 3. маја ученик убио девет ђака и чувара, наставља сутра да ради по програму без оцјењивања и испитивања ђака, рекао је предсједник Савјета родитеља Игор Ђорђевић.

Ђорђевић је рекао да ђеца која не могу да долазе у школу неће морати то да чине, као и да ће одговарати само она која желе.

Он каже да је школи за данас била заказана сједница Савјета родитеља, али да формално није одржана, јер дио родитеља страдале ђеце није био присутан и писмено су затражили одлагање.

Ђорђевић је навео да су се данас неформално дотакли теме да школа буде завршена 3. маја и да је то мањи број родитеља подржао.

“Представници Владе Србије дошли су данас у школу са одговорима на захтјеве родитеља, али су њихово саопштавање одложили за наредну седницу, јер прво желе да разговарају са свим родитељима убијене ђеце”, рекао је Ђорђевић.

“Савет родитеља стоји иза седам захтева на које је данас требало да добијемо одговоре”, рекао је Ђорђевић новинарима.

Раније данас више од 200 родитеља ђеце из Основне школе “Владислав Рибникар” придружила се иницијативи да одмах буде обустављено извођење наставе у згради школе и да се радна школска година оконча са 3. мајем, када је ученик седмог разреда убио деветоро ђака и чувара те школе.

Родитељи ученика из ођељења у којем се 3. маја догодила трагадија јуче су упутили допис Министарству просвјете у којем захтијевају хитну суспензију директора школе, школског психолога и педагога.

Такође су навели да остају при раније изнијетим захтјевима, међу којима и да се у потпуности и до краја изврши реконструкција трагичног догађаја и статус истраге поводом тога и о томе обавијесте заинтересоване стране.

Они траже одговор на питања шта ће бити са убицом и у ком су статусу његови родитељи, као и шта ће се конкретно предузети поводом предложеног реновирања просторија школе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана