Сјеверу КиМ пријети несташица животних намирница

Срна
Foto: Илустрација

БЕОГРАД- Министар за унутрашњу и спољну трговину Србије Томислав Момировић рекао је да сјеверу Косова, гдје је већинско српско становништво, пријети несташица основних животних намирница и горива.

"Нажалост, надлежне инспекције пријављују да се на Косову ближимо критичној тачки када је реч о снабдевености основних животних намирница и горива", рекао је Момировић за пословни портал "Блиц бизнис".

Према његовим ријечима, због безумних потеза самопроглашеног Косова ситуација са снабдијевањем основних животних намирница је и више него забрињавајућа.

"Наши показатељи говоре да би се то могло десити већ за неколико дана", навео је Момировић.

Он је позвао привремене институције у Приштини да своје дјеловање ускладе са споразумима које су сами прихватили и потписали, како би се створили услови за нормално снабдијевање грађана Косовске Митровице и других општина на сјеверу покрајине.

До ескалације на сјеверу Косова и Метохије дошло је прошлог викенда, када је на Јарињу ухапшен бивши припадник Косовске полиције Дејан Пантић, што је изазвало револт Срба са сјевера, који су у знак протеста на неколико мјеста поставили барикаде на путевима.

У међувремену, Косовска полиција је затворила административне прелазе Јариње и Брњак, тако да они већ неколико дана не функционишу, нити за возила, нити се њима може проћи пјешке, а све то отежава и промет роба и основних животних намирница до општина са већинским српским становништвом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана