Сједница о литијуму заказана за понедјељак, 7. октобар

СРНА
Сједница о литијуму заказана за понедјељак, 7. октобар

 БЕОГРАД - Посланици Скупштине Србије расправљаће о литијуму на сједници 7. октобра. Сједница је заказана као редовно засједање парламента са почетком у 10.00 часова, објављено је на сајту парламента.

За ову сједницу предложена је само једна тачка дневног реда и то Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о рударству и геолошким истраживањима, који је поднијело 86 опозиционих посланика.

Предсједник Скупштине Ана Брнабић сазвала је сједницу у првим минутима послије поноћи, након што су се стекли законски услови за њено заказивање у редовном засједању.

Иако је за јуче у 14.00 часова била најављена ванредна сједница о литијуму, засједање није одржано јер није било времена, будући да је претходно ванредно засједање на коме је главна тачка био ребаланс буџета, морало да буде завршено у току дана.

Брнабићева је оптужила опозицију за одуговлачење, како расправа о литијуму не би дошла на ред у законском року, јер је приједлог закона који је поднијела опозиција веома лош.

"Са нестрпљењем очекујем да покажемо свим нашим грађанима какав је предлог закона опозиција упутила Народној скупштини Србије", навела је Брнабићева у објави на платформи Икс.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана