Ситуација на КиМ мирна, Срби се припремају за долазак патријарха

Срна
Ситуација на КиМ мирна, Срби се припремају за долазак патријарха

ПРИШТИНА - Ситуација на Косову и Метохији јутрос је мирна, протекле ноћи није било инцидената, а Срби се припремају за долазак Његове светости патријарха српског Порфирија у Грачаницу, у сусрет Видовдану.

Његова светост патријарх српски би око 16 часова требало да стигне у манастир Грачаницу.

Патријарх Порфирије ће вечерас благословити и присуствовати "Видовданском песничком бденију", а ујутру ће у Манастиру Грачаница служити Свету архијерејску литургију поводом Видовдана.

Његова светост патријарх српски ће, уз саслужење знатног броја епископа, у 13.00 часова у порти Манастира Грачаница служити парастос косовским јунацима, који је у претходне 33 године служен на Газиместану.

Одлука да парастос не буде служен на Газиместану је донесена због лоше безбједносне ситуације, саопштено је Епархије рашко-призренске.

У Грачаници су у току "Видовданске свечаности" које се традиционално 34. пут одржавају, док је синоћ одржана манифестација "Избор косовке девојке" на којој је одлучено да је косовка дјевојка за ову годину ученица Средње медицинске школе из Грачанице Милица Ивановић.

Испред Полицијске станице у Грачаници данас у 12 часова биће одржан протест због хапшења Драгише Миленковића, осумњиченог да је починио ратни злочин.

У 14 часова биће одржана свечана Видовданска сједница града Приштина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана