Ситуација на југу Србије се нормализује

Срна
Ситуација на југу Србије се нормализује

БЕОГРАД - Ситуација са поплавама на југу Србије се нормализује, киша је престала и ријеке се полако повлаче у своје водотокове, изјавио је Влада Племић из Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Србије.

"Највећи проблем имали смо са бујичним потоцима који ни на карти нису постојали и они су се услед великих падавина активирали и попунили све депресије и места која су одавно постојала као опасност", рекао је Племић.

Он објашњава да је 8. и 9. јануара пала велика количина падавина и да је дошло до топљења снијега и обилне кише, те да нико није могао да предвиди толике падавине.

Племић истиче да у овом тренутку нигдје није критична ситуација и нигдје не пријети да буде критична.

"Од 23.00 часа до јутра наше екипе су имале само мања црпљења воде", рекао је Племић за РТС.

Он наводи да има, међутим, мало осцилација између горњег и доњег тока Нишаве, Топлице и Јужне Мораве, али да то неће имати утицаја.

Племић каже да је око 10.680 домаћинстава без струје и да "Електродистрибуција" улаже надљудске напоре да ријеши проблеме.

Ванредна ситуација је на снази у Лесковцу, Дољевцу, Бојнику, Власотинцу, Владичином Хану, Гаџином Хану и Нишу, гдје су обилне кише замутиле сва изворишта.

Обилне кише које су на југу Србије падале протеклих неколико дана донијеле су велике невоље становницима којима су поплављена домаћинства, оранице и пластеници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана