Син Дејана Пантића: Ни после 12 дана нисмо оца ни чули ни видели

Танјуг
Син Дејана Пантића: Ни после 12 дана нисмо оца ни чули ни видели

ЈАРИЊЕ - Породица ухапшеног бившег полицајца Дејана Пантића отишла је данас самоиницијативно до базе специјалних косовских јединица близу административног прелаза Јариње, али ни послије 12 дана није им било дозвољено да ступе у контакт са Дејаном, а једино што су успјели било је да предају ствари за пресвлаку и личну хигијену.

-Мајка и ја смо дошли овде да предамо неке ствари за оца самоиницијативно. Дошли смо да пробамо да питамо људе који овде раде и држе мог оца да ступимо у контакт са њим, да му дају телефон да нас позове или да га посетимо. Ми 12. дан немамо никаквих података о њему. Није добио право на позив ни на посету - рекао је Предраг Пантић за Косово онлајн.

Како је рекао, људи који су изашли били су љубазни и нису имали проблема са њима.

-Они кажу да раде свој посао и да не могу да пусте да га чујемо и видимо док судија или неко одозго то не одобри - рекао је Пантићев син.

Предраг Пантић рекао је да су адвокати правно одавно одрадили све што треба и предали све захтјеве, али да неко не омогућава његовом оцу основна људска права, да чује породицу и да они из његових уста чују да је добро.

-Ово је већ 12. дан, не знам коме више да се обратимо. Нису нам дали да га видимо и чујемо. Узели су његове ствари за пресвлаку и личну хигијену. И даље апелујем, молим некога да види да се овде у 21. веку крше елементарна људска права и да човек већ 12. дан није ступио у контакт са породицом и адвокатом - казао је син Пантића.

Дејан Пантић, бивши припадник косовске полиције, ухапшен је 10. децембра на административном прелазу Јариње.

Њему је Основни суд у Приштини 8. децембра одредио једномјесечни притвор, али косовске институције нису објавиле гдје се он налази.

-Адвокати ухапшеног бившег полицајца Дејана Пантића које је ангажовала Канцеларија за КиМ у петак су опет тражили суду у Приштини да се његовом сину и супрузи омогући да га чују бар на минут, али пети  дан суд не одговора - саопштио је данас директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана