Симоновић: Закон није проблем, већ његова примена

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД- Оружарка Ана Симоновић оценила је данас за Танјуг да се не може повезати култура држања оружја у Србији са трагичним догађајима који су се догодили у претходна два дана, прво у ОШ "Владислав Рибникар", а потом и у околини Младеновца.

"Не можемо повезати културу држања оружја са овим случајем, заправо не можемо повезати никакву културу са овим догађајем јер се ово десило из некултуре и неваспитања", рекла је Симоновић.

Она је оцијенила да није проблем у закону о оружју и муницији већ његова примјена, те сматра да су мјере које су предложене мало преоштре.

"Србија је у региону позната као земља која има готово најстрожи закон о поседовању оружја. Проблем је примена и неадекватно придржавање закона", рекла је она.

Кад се говори о првом случају у ОШ "Владислав Рибникар" отац дјечка који је пуцао је имао регуларну дозволу за поседовање оружја, али је проблем био у нерегуларном држању и што је дете имало приступ сефу.

"Што се тиче другог случаја у Младеновцу злочин је извршен са нелегалним оружјем. Имамо велики број нелегалног оружја али то није проблем закона и разоружавању нације већ имамо проблем са институцијама које нису то нерегуларно оружје заплениле на време", рекла је Симоновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана