Симић: Сви смо се одазвали позиву, сигурни смо да нисмо радили ништа против било кога

Танјуг
Foto: Косово Онлајн

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Члан Председништва Српске листе и директор Филијале ПИО Фонда у Косовској Митровици Игор Симић рекао је данас да су се сви званичници српских руководилаца установа које су функционисале у систему Србије на Косову и Метохији одазвали позиву на саслушање, оцјењујући да је тај позив вид притиска пред парламентарне изборе на Косову.

“Сви смо се одазвали позиву и нема разлога да то не радимо, зато што смо апсолутно сигурни да нисмо радили ништа против било кога. Ја сам поносан на то што сам део ПИО Фонда и што сам помагао грађанима да остваре право на пензију, породичну, инвалидску или редовну пензију. И у том смислу сматрам да сам чинио добро дело, а не да сам радио било шта што је против закона и било шта што је уперено против било кога”, рекао је Симић новинарима.

Он је додао да је током испитивања управо то рекао и да је то оно што може да поновим увијек јер, како је навео, истину можете да понављате увијек, не можете да направите никада грешку.

“И даље, убеђен сам да је ово најдиректније повезано са нашим политичким позицијама унутар Српске листе и да је ово један вид притиска посебно када имамо у обзир чињеницу да се полако приближавамо редовним парламентарним изборима на Косову”, рекао је Симић.

Симић се раније данас одазвао позиву и дошао на саслушање у станицу Косовске полиције у Северној Митровици у пратњи адвоката Милоша Делевића.

Позив за саслушање добио је са још четворицом званичника српских руководилаца установа које су функционисале у систему Србије, које је Косовска полиција блокирала у прошли петак.

Раније данас саслушан је председник Привременог органа општине Косовска Митровица Иван Запорожац, док је јуче у полицијској станици у Северној Митровици саслушан и бивши председник општине Северна Митровица Милан Радојевић.

Како је јавила Радио-телевизија Србије (РТС), полиција је поподне из зграде канцеларије за КиМ, ПИО фонда и других служби почела да износи материјал и документацију.

Изношење су обезбеђивале додатне снаге полиције.

Претходног дана полиција је документацију износа из зграде привременог органа у Косовској Митровици.

Са зграде наведених институција у Бошњачкој махали полиција је раније скинула заставу Србије, а данас поставила заставу жуто-плаве боје која за институције у Приштини симболизује државност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана