Симић: Нећемо да трпимо прогон српског народа на Косову и Метохији

Танјуг
Симић: Нећемо да трпимо прогон српског народа на Косову и Метохији

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Потпредсједник Српске листе Игор Симић, поводом данашње смјене директора регионалне дирекције полиције сјевер Ненада Ђурићa, рекао је да ће Српска листа разматрати одлуку да се Срби са КиМ повуку из приштинских иституција.

"Нико из Приштине нема право да га смени. Он је поступио часно. Они су спровели нелегалну одлуку противну Бриселском споразуму. Срби са Севера Косова су ушли у косовске институције, и ушли смо са једним циљем, да институционално заштитимо српски народ. Али када Приштина не поштује договоре, она је сада решила да сама одлучује" навео је Симић.

"Српски народ је дао више шанси да тај дијалог успе, дали све од себе да изградимо мостове сарадње и помирења, а на све то добили смо милитаризацију севера, малтретирање нашег народа, угрожавање основних људских права уз ћутање међународне заједнице која и у овом случају ћути", додао је он.

Како је казао, Ненад Ђурић је смјењен противно закону, и након срамне одлуке Приштине, поручио је да је предсједништво Српске листе уз свој народ, и да ће наставити да се бори за српске интересе, пренио је Пинк.

"Ако је неко мислио да ћемо да трпимо, и да будемо послушници Приштине, нећемо. Ми смо у косовске институције ушли по Бриселском споразуму. Али очигледно, одговор Приштине јесте гажење свих наших права. Ми верујемо нашој држави и Вучићу, али Приштина гази сва права која би требало да буду заштићена", рекао је он.

Директор Регионалне дирекције полиције за регион Север Ненад Ђурић јуче је изјавио да полиција на сјеверу Косова неће спроводити одлуку о подијели опомена возачима са КМ таблицама, јер је та одлука "политичка и усмјерена против српске заједнице".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана