Сијера Леоне повукла признање Косова, Вучић најављује да ће то наредних дана урадити још неке земље

Танјуг, Агенције
Сијера Леоне повукла признање Косова, Вучић најављује да ће то наредних дана урадити још неке земље

ФРИТАУН - Сијера Леоне повукла је признање Косова као независне државе, изјавио је министар спољних послова Србије Ивица Дачић, који се налази у званичној посјети тој земљи.

Предсједник Србије Александар Вучић, који је у посјети САД најавио је да се у наредних неколико дана очекују нова повлачења признања Косова.

Сијера Леоне, која се налази у западној Африци на обали Атлантског океана, 18. је држава која је повукла признање Косова као независне државе.

- Са посебним задовољством могу да покажем ноту од Министарства спољних послова у којој се наводи да Сијера Леоне повлачи признање Косова као независне државе и поштоваће резултате до којих се дође у дијалогу, уз посредовање ЕУ и УН - рекао је Дачић.

Шеф српске дипломатије каже да тренутно, од 193 чланице УН, 92 земље признају независно Косово, 96 земаља не признаје Косово, док се пет земаља налази у флуидном ставу, односно углавном признају Косово, али више не гласају за Косово.

- То значи да Косово више нема већину у УН - рекао је Дачић.
Он је навео да је ово "отпризнавање" независности Косова од посебне важности за Београд и подсјетио да је Сијера Леоне била међу првим државама која је признала независност Косова 2008 године.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана