Сијарто: Увијек навијамо за Србе

Srna
Foto: Sputnik

БЕОГРАД- Министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто поручио је вечерас у Београду да се и Срби и Мађари суочавају са сличним изазовима и изложени су беспоштедним нападима међународног либералног мејнстрима, као и да његова земља увијек навија за Србе.

Он је, на српском језику, истакао да му је част да је поново у Београду и да ту представља народ који Србе сматра братским, иако није увијек било тако.

"Захваљајући предсједнику Александру Вучићу постали смо браћа. Срби, имате сјајног предсједника који је постигао да, умјесто историјског непријатељства, имамо историјско пријатељство међу нама", рекао је Сијарто у обраћању на скупу "Србија наде".

Он је указао да се и Срби и Мађари суочавају са сличним изазовима, изложени су беспоштедним нападима међународног мејнстрима.

"Зашто нас нападају? Зато што се залажемо за себе и своје националне интересе, а способни смо за то јер имамо јаке лидере", рекао је Сијарто и нагласио да и Србе и Мађаре нападају и зато што желе мир у Украјини и не доприносе повећању ризика од ескалације, јер су привржени породичним вриједностима и што одбијају да им споља диктирају.

Сијарто је истакао и да је заједничко Србији и Мађарској и зато што у обје земље постоје политичке снаге које служе страним интересима и не либе се да искористе чак и људске трагедије да остваре политичку корист за себе.

"Такве странке морају увијек бити поражене на изборима. На срећу, то се редовно дешава у обје земље", рекао је Сијарто.

Он је оцијенио да напади неће стати, јер не могу да прихвате да се слиједи национални пут.

"Али се не предајемо тим насртајима, бићемо истрајни, наставићемо да градимо снажну Србију и Мађарску и јако мађарско-српско пријатељство", рекао је Сијарто.

Сијарто је нагласио да је Вучићев однос према мађарској мањини у Војводини за примјер.

"Ми смо захвални. Ако српски тим игра против некога, осим нас, увијек навијамо за Србе", истакао је Сијарто.

Он је напоменуо да, што су Срби јачи - боље је и за Мађаре.

Испред Дома Скупштине Србије у Београду у току је велики скуп "Србија наде", који је сазвао предсједник Србије Александар Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана