Сијарто: ЕУ може већ сутра да прими Србију у свој блок

Танјуг
Foto: Танјуг

БУДИМПЕШТА- Србија је требало да буде примљена у Европску унију још јуче, али европски блок може да поправи ствари ако се та земља прикључи ЕУ сутра, изјавио је данас у Сегедину министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто.

На заједничкој конференцији за новинаре са српским колегом Николом Селаковићем Сијарто је поздравио одличне односе између двије земље освнрувши се, како је рекао, на напоре који су претворили "историјске несугласице у историјско пријатељство двије земље", пренијела је МТИ агенција.

"Обје земље су имале значајну корист од овога", казао је Сијарто и додао да су резултати недјељних избора у Мађарској и Србији омогућили да двије земље наставе да раде заједно.

Он је рекао и да се трговина између двије земље удвостручила у јануару, а нагласио је и значајну улогу Србије у енергетском снабдијевању Мађарске.

Оцијенио је као историјску подршку коју је Александар Вучић добио на предсједничким изборима и додао да је Савез војвођанских Мајара један од Вучићевих савезника, те да ће имати своју посланичку групу у српском парламенту.

"Ове двије историјске победе јасно доказују да је прави избор представљати националне интересе", додао је Сијарто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана