Си: Унаприједимо кинеско-српско свеобухватно партнерство

СРНА
Foto: Танјуг/ АП

БЕОГРАД- Предсједник Кине Си Ђинпинг поручио је да је са предсједником Србије Александром Вучићем спреман да уложи заједничке напоре за унапређење кинеско-српског свеобухватног стратешког партнерства на још виши ниво и допринесе бољитку два народа.

Си је истакао да Вучић придаје велики значај развоју односа Кине и Србије и да је политичар који има стратешку визију и који се увијек брине о интересима народа.

"Радује ме што се под вашим руководством Србија залаже за независност и чува државни интерес, а економска и друштвена изградња и побољшање животног стандарда грађана биљеже изванредне резултате", навео је кинески предсједник у рођенданској честитки предсједнику Србије.

Си је нагласио да се предсједник Србије, као стари пријатељ кинеског народа, чврсто залаже за унапређење кинеско-српских односа и сарадње у разним областима, због чега му изражава дубоко уважавање.

Кинески предсједник је подсјетио у честитки да се са Вучићем састао прошле године током Трећег форума за међународну сарадњу "Појас и пут", те да су разговарали о пријатељству, планирали сарадњу и постигли широк консензус, указујући на нови правац развоја билатералних односа.

"Очекујем да се састанем са Вама још једном. Желим Вам пуно здравља и успјеха", поручио је Си у честитки.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана