Сестрић Вељка Беливука осуђен због убиства најбољег пријатеља: Дружио се са њим од вртића

ГС
Сестрић Вељка Беливука осуђен због убиства најбољег пријатеља: Дружио се са њим од вртића

Одлуком Вишег суда у Београду Дамир Ибрахимивић, сестрић вође злогласне криминалне групе Велљка Беливука, осуђен је данас на 10 година затвора за убиство друга Ивана Трифуновића у насељу Доктор Иван Рибар прије двије године.

У завршним ријечима пуномоћник породице убијеног адвокат Славка Бабић је истакла да је одбрана окривљеног у најмању руку срамна.

- Породица је очекивала да ће се окривљени покајати и разрешити мотив убиства. Као адвокат сматрам да је тужилаштво требало да стави на терет окривљеном кривично дело тешко убиство јер је очигледно да је окривљени на свиреп и подмукао начин убио свог најбољег пријатеља са којим се дружио од вртића. Окривљени је искористио наивност најбољег друга који му је те ноћи прилазио раширених руку као дотадашњем пријатељу и забио му нож у срце. За губитак сина и брата ниједна пресуда не може да буде сатисфакција - рекла је Славка Бабић, преноси 24 седам.

Бранилац Ибрахимовића, адвокат Милош Малиџан, затражио је у завршној ријечи ослобађајућу пресуду за свог клијента.

Навео је да окривљени није имао никакав мотив да убије свог најбољег друга, као и да је видјео особу која се налазила поред Трифуновића у моменту када им је он прилазио. Малиџан је истакао да је предмет за који тужилаштво тврди да је нож у рукама окривљеног заправо кључ или оловка. Он је на крају рекао да тужилаштво није доставило ниједан доказ да је Ибрахимовић учинио ово тешко кривично дјело.

Ибрахимовић се терети да је у јануару 2020. године, послије журке за дочек Српске нове године насред улице зарио нож у срце свом најбољем другу, а послије тога му говорио „да издржи” на путу до болнице. Трагедија се догодила само неколико стотина метара од стана на Новом Београду, у коме је убијени живио са породицом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана