Сестра из београдског породилишта уживо преносила порођај, хитно суспендована (ФОТО)

ГС
Сестра из београдског породилишта уживо преносила порођај, хитно суспендована (ФОТО)

Људи су ноћас имали невјероватну прилику да посматрају директан пренос порођаја у ГАК "Народни фронт" на друштвеној мрежи ТикТок.

Како кажу, згрожени су овим поступком медицинске сестре.

Управа клинике за Н1 најоштрије осуђује овај поступак медицинске сестре и наводи да је она по хитном поступку суспендована, а покренут је и дисциплински поступак.

Један од гледалаца овог лајва послао је и скриншот преноса порођаја. Он каже да је ноћас у 4.30, користећи друштвену мрежу ТикТок, наишао на лајв пренос налога „instrumentarkajellenanf“ који је преносио порођај НН особе.

Порођај је, како каже, уживо гледало више од 200 људи.

Он истиче да је као грађанин згрожен овим поступком.

– Да ли је могуће да као друштво више немамо свијести шта је исправно, а шта не. Да ли је могуће да неко мисли да нешто тако интимно као порођај треба да лајв стримује. ТикТок налог, као и сви доктори на порођају који су знали да се преноси лајв, залужују да сносе кривичну, а свакако и грађанску одговорност. Нарушена је приватност пацијента, још важније њена част – наводи овај човјек.

Управа Гинеколошко акушерске клинике „Народни фронт“ поводом овог догађаја наводи да је згрожена и најстрожије осуђује поступак медицинске сестре.

– Истовремено се захваљујемо свима који су нам благовремено указали на овакво дешавање, да би смо могли да реагујемо и предузмемо све неопходне мјере да се тако нешто никад не понови – наводи Управа.

Истиче се да је медицинска сестра која је направила озбиљну повреду радних дужности и обавеза као и професионалне етике одмах по хитном поступку суспендована, а покренут је и дисциплински поступак.

У саопштењу се напомиње да је мјера злоупотребе мобилних телефона у породилишту и операционој сали и даље на снази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана