Сестра Душана Обреновића: Тражимо слободу, право и правду за Душана и Радоша

Танјуг
Сестра Душана Обреновића: Тражимо слободу, право и правду за Душана и Радоша

ЗВЕЧАН - На протесту подршке за Радоша Петровића и Душана Обреновића који се одржава испред општине Звечан, окупљенима се обратила Душанова сестра Селма Муратовић, која је поручила да има само њега и замолила да се он пусти на слободу јер је невин.

Муратовић, која је тим поводом први пут говорила у јавности, рекла је да је током посjете у притвору видела брата свог испребијаног и да је те слике и дан данас прогоне.

"Навршило се две недеље од како су ми отели брата, како су га ухапсили без икакве кривице док је мирно седео на земљи и протестовао против неправде и против силе. Две недеље како страхујемо и стрепимо за њега, две недеље које су као две године.

Сваки дан је мука. Када сам га посетила у притвору био је сав претучен и пребијен, те слике њега са повредама ме и данас боле. Шта је мој Душан било коме крив? Шта је нажао урадио? Ништа. Никога не мрзимо, никоме зло не мислимо, а држе га у затвору као највећег криминалца. Да ли то неко на свету, у Европи види? Да ли неко види његове ране, наш мук? Да ли неко види доказе да су невини?", рекла је она. Како је рекла, жели да пружи подршку и Радошевој породици, јер зна колико им је тешко и да деле исту муку.

"Само тражимо слободу, право и правду за Душана и Радоша јер ништа нису криви. Хвала свима који нас нису заборавили и који се боре да истина о Душану и Радошу изађе на видело", рекла је она.

Грађани окупљени испред општине носе транспаренте којима траже слободу за ухапшене Србе и питају међународну заједницу зашто не реагује? На транспарентима пише "Сви смо ми Радош и Душан", "Радош и Душан страдају без кривице!", "ЕВРОПО, да ли видиш неправду над Радошем и Душаном?", "Монтирани процеси против Радоша и Душана, а шта каже ЛАЈЧАК?!", "На Косову нема права и правде за Србе!", "Слобода за све заточене Србе", "Курти те тужи, Курти ти суди! ДОСТА ЈЕ!", "Неће нас сломити Куртијев казамат!" и друге.

Радош и Душан су ухапшени у понедељак 29. маја, док су мирно седели и протестовали испред општине Звечан. На видео снимцима, који су се у међувремену појавили види се да они нису учествовали у немирима, да их је Кфор док су сjедели повукао и предао Косовској полицији.

Адвокат Обреновића рекао је тада да је његов клијент брутално претучен и да му је лик измијењен до непрепознатљивости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана