Шешић: Предложене измјене пословника нису суштинске

Срна
Шешић: Предложене измјене пословника нису суштинске

БАЊАЛУКА - Посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Давор Шешић изјавио је вечерас да нема смисла учествовати у измјенама Пословника о раду парламента Српске јер се не ради о суштинским измјенама.

"Тражили смо да се повуче та тачка дневног реда", рекао је Шешић поводом сутрашње сједнице Народне скупштине на којој ће бити разматран приједлог измјена Пословника републичког парламента.

Он је оцијенио да би се тим измјенама одузела могућност говора, првенствено опозиционим посланицима, као и да се требало размишљати о томе да гости који долазе на сједнице републичког парламента имају ограничено вријеме да говоре.

Шешић је новинарима пред разговор са грађанима бањалучке Мјесне заједнице Старчевица рекао да су опозициони посланици ти који највише дискутују и говоре о оквиру могућности које даје Пословник.

Посланик СДС-а у Народној скупштини Српске Небојша Вукановић сматра да опозиција за предстојеће изборе треба да направи широки народни фронт и да се сви окупе око једног кандидата /за градоначелника-начелника/, не само у Бањалуци, него широм Српске.

Предсједник Актива жена СДС-а Весна Адамовић рекла је да је вечерашњи разговор са грађанима у Старчевици у функцији тога да СДС чује који су њихови проблеми и да тражи рјешења и да на фону рјешења ова странка креће у изборе, те изразила очекивање да ће СДС побиједити на предстојећим локалним изборима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана