Сервис Европске комисије обрисао спорну објаву о "Републици Косово"

Танјуг
Сервис Европске комисије обрисао спорну објаву о "Републици Косово"

БРИСЕЛ - На друштвеној мрежи "Твитер" обрисана је објава сервиса Европске комисије у којој је Вјоса Османи названа "предсједницом Републике Косово".

Синоћ је на Твитеру је објављена фотографија комесара за проширење Оливера Вархељија са Вјосом Османи на којој је стајао спорни потпис.

Та објава је уклоњена и уместо ње је, уз исту фотографију, Вјоса Османи, титулисана као "в. д. предсједница Косова", уз фусноту поред речи Косово.

- Недопустиво је да се било које тијело ЕУ опредељује о статусу наше јужне покрајине Косова и Метохије - изјавио је јуче директор Канцеларије Владе Србије за КиМ Петар Петковић коментаришући објаву сервиса Европске комисије.

Упитао је "по којем споразуму и када је то ЕУ признала тзв. Косово?!

- Да ли то значи да је дијалог сувишан? Недопустиво је да се било које тело ЕУ опредељује о статусу наше јужне покрајине - написао је Петковић на Твитеру.

Он је написао и да никада у ЕУ закон силе не смије бити јачи од закона права.

-. Србија није наивна, посвећени смо дијалогу, али поштујемо себе и све потписане споразуме. Зато очекујемо одговор - написао је Петковић.

Он је захвалио Вархељију на поштовању статусне неутралности за простор Косова и Метохије и додао да Србија цијени сваки допринос дијалогу и компромису.

Петковић је то написао као коментар на објаву Вархељија на Твитеру да је имао добар састанак у Бриселу са Османијевм и да је важно да Приштина настави да спроводи реформе у вези са ЕУ, које укључују борбу против корупције и организованог криминала, као и да сарађује са регионом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана