Селаковић:Све сто имамо,не би постојало без Сретења 1804 године

Танјуг
Foto: Агенције

БЕОГРАД - Министар спољних послова Србије Никола Селаковић навео је, у честитки грађанима и грађанкама Србије поводом обељежавања Дана државности Србије, да "све што имамо данас не би постојало без Сретења 1804. године, када је српска држава постала могућа захваљујући херојству наших предака".

Министар је нагласио и да нашим прецима, али пре свега потомцима, дугујемо да будемо уједињени у борби за Србију будућности. "Србија је данас међу најбрже растућим економијама Европе. Учинили смо је земљом брзих саобраћајница, снажне привреде, савремених технологија. Након година стагнирања и заостајања ухватили смо корак са светом и постали мотор развоја читавог региона“, рекао је Селаковић.

У свом обраћању у видео споту Министарства спољних послова, шеф српске дипломатије нагласио је да Србија и српски народ и данас једнако воле слободу и имају исту жељу да своје друштво уреде на најнапреднијим цивилизацијским тековинама, на шта нас обавезују и небројене жртве наших сународника који су своје животе уградили у темеље Србије. "На овај велики дан сетимо се славних предака, свих оних који су положили живот да би Србија постојала, и заветујмо се да живимо за то да она свакога дана буде боља и успешнија“, казао је министар Селаковић.

Селаковић је закључио да "данас наша борба мора бити демократска и да ће се остварити уз помоћ знања, вредноће, стрпљења и слоге, а да су стабилност и мир услов нашег успеха.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана