Селаковић: Србија фактор стабилности у региону

Срна
Селаковић: Србија фактор стабилности у региону

БЕОГРАД- Министар спољних послова Србије Никола Селаковић изјавио је данас да позиција Србије у региону, политички говорећи, није нимало једноставна, али она јесте, биће и треба да остане фактор стабилности у региону, од чега се неће одустати.

Он је истакао да Србија став фактора стабилности у региону потврђује на неколико начина, а један од њих је и да успијева да се уздржи одговора на сталне провокације и прозивања, посебно у вријеме предизборних кампања у региону.

Селаковић је рекао новинарима, послије представљања резултата 100 дана рада Владе Србије, да Србија своју ријешеност да очува стабилност и мир потврђује и иницијативама попут мини Шенгена.

Ова иницијатива, рекао је он, залаже се за тржишно обједињавање региона и шансу за цијели регион види у јачању инфраструктуре, економије и свих слобода на којима почива ЕУ - слободном протоку роба, људи, капитала и идеја.

- За разлику од крилатица које су још од прве половине 20. века гласиле да је успешан регион и Балкан могућ ако Србији сломите кичму и ако Србији није добро, Србија има своју позицију коју и промовише и спроводи, а то је да Србији не може да буде добро ако је свима другима лоше - рекао је Селаковић.

Он је поручио да ће само када је Србији добро, бити добро и свима другима.

- Наставићемо да водимо ту политику у односима са било којом државом региона - поручио је Селаковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана