Селаковић: Приштина злоупотребљава Савјет безбједности

Срна
Foto: Tанјуг

БЕОГРАД - Министар спољних послова Србије Никола Селаковић поручио је да је Србија независна и суверена држава, а да су оптужбе које је на рачун те земље пред Савјетом безбједности УН изнијела представник Приштине Донике Гервале злоупотреба и непоштовање Савјета безбједности и УН.

Реагујући на тврдње Гервале да "Србија и Русија представљају највећу пријетњу миру у региону" и да је Србија "руски сателит", Селаковић је рекао да је Србија стуб мира и стабилности у региону, а да су оптужбе да је Београд нечији представник израз непоштовања УН.

"Када је реч о регионалној стабилности и сарадњи, контраст између председника Србије Александра Вучића и премијера самопроглашеног Косова Аљбина Куртија никад није био већи и очигледнији. Док председник гради мостове сарадње, као што је иницијатива `Отворени Балкан` за размену производа, Курти уништава и подрива процес дијалога", указао је Селаковић.

Он је навео да је Курти био политички комесар такозване ОВК и навео примјере злочина које су починили припадници ове терористичке организације.

Селаковић је рекао да циљ Приштине није "независно Косово", већ "велика Албанија", преносе београдски медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана