Селаковић посјетио Улицу Иве Андрића у Гватемали

Срна
Foto: congreso.gob.gt

ГВАТЕМАЛА СИТИ - Министар спољних послова Србије Никола Селаковић, који борави у Гватемали, посетио је Улицу Иве Андрића у Гватемала Ситију.

Министар Селаковић је улицу названу по имену нашег нобеловца обишао заједно са министром спољних послова те земље Педром Бролом.

Улица Иве Андрића, добитника Нобелове награде за књижевност 1961. године, отворена је у марту 2019. године у централној зони Гватемала Ситија. Пониела је име писца Иве Андрића, како је речено на отварању, у знак искреног и вишедеценијског пријатељства Гватемале и Србије.

Селаковић и министар спољних послова Гватемале провозали су се Улицом Иве Андрића, на чијем почетку је постављена табла са заставом Србије и исписаним именом Иве Андрића, као и годином када је добио Нобелову награду.

Комисија за споменике и називе тргова и улица Скупштине града Београда је 2016. године донијела одлуку о додјељивању назива улице у Београду по имену гватемалског нобеловца Мигела Анхела Астуријаса.

Нека од најпознатијих дјела Иве Андрића, нашег књижевника и дипломате, су "На Дрини ћуприја", "Травничка хроника" и "Проклета авлија".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана