Селаковић посјетио меморијале у којим је покопано око 20.000 Срба

Срна
Селаковић посјетио меморијале у којим је покопано око 20.000 Срба

БЕОГРАД - Министар спољних послова Србије Никола Селаковић посјетио је данас меморијале Рајфедорф, Маутхаузен и Дајнхам у Аустрији гдје је у покопано око 20.000 српских логораша, поручивши да садашње генерације морају његовати сјећање на њих јер у супротном њихова жртва постаје обесмишљена и безвриједна.

“За мене је ово посебно емотиван тренутак, јер је управо овде на овом месту, недалеко од Ашаха страдало свеукупно 6.025 људи, од којих 5.362 српских младића, војника. Мој деда је овде дошао са Златибора који је одавде удаљен око 1.040 километара. Можете мислити колико је њима било тешко што су овде доведени”, рекао је Селаковић новинарима.

Селаковић је нагласио да Срби од Аустријанаца могу да науче како се одржавају меморијали и да у њима свака жртва буде обиљежена.

Он је нагласио да је на Србима да ову жртву не забораве, да имају свијест да су они дали своје животе за слободну и суверену Србију која се гради и напредује и додао да су Срби који данас живе и раде у Аустрији спона између двије државе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана