Селаковић: Питање положаја Срба у региону држати високо на агенди

Срна
Селаковић: Питање положаја Срба у региону држати високо на агенди

БЕОГРАД - Министар спољних послова Србије Никола Селаковић информисао је високог комесара ОЕБС-а за националне мањине Кајрата Абдрахманова о статусу и положају српског народа у земљама региона и затражио од њега да ово питање држи високо на својој агенди.

Селаковић је данас у разговору Абдрахмановим посебно оцијенио као изненађујућу агресивну кампању појединих албанских политичара с циљем интернационализације питања наводног угрожавања албанске националне мањине у Србији.

У разговору путем видео-линка Селаковић је нагласио да државни органи Србије спроводе непристрасно позитивне законске прописе према свим грађанима на својој територији, независно од њихове националне, вјерске или друге припадности и да ће тако увијек и бити, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

Селаковић је поручио да је Србија дубоко посвећена заштити и унапређењу права припадника националних мањина који живе на њеној територији, те да примјењује један од најнапреднијих закона у овој области.

Он каже да је Србија увијек била отворена за савјете и подршку различитих међународних организација, али и спремна да подијели своја богата искуства у заштити мањинских права, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана